Du skravler når du skriver, sier far!

Min far er gammel journalist og ivrig skribent. En god rettesnor fra han følger meg i alle tekster jeg skriver. Du skravler når du skriver!

Å lytte til de som har holdt på en stund er aldri feil! Jeg tar gjerne i mot tilbakemeldinger fra min far Knut Eggen og har lært å se på rådene som nyttige rettesnorer og ikke kritikk. Knut er en ener på grammatikk! Kommareglene sitter som støpt. Han er tilhenger av korte setninger og liker ikke småord.
To blad Eggen! En senior skribent og en junior skribent.

Runa, du skravler når du skriver!

Den setningen er et verdifullt råd. Alltid etter at jeg har skrevet en tekst, går jeg over. Gang på gang. Sletter unødvendige ord og uttrykk. «Less is more» er et uttrykk. Det stemmer bra!
Men innimellom er det nettopp skravling som er sjangeren! Da er det tillatt med vel, jo, men, nok, kanskje, på en måte, liksom. Disse småordene som egentlig ikke betyr noe, men som påvirker meningen og bidrar til en slags skravling.
Det er fra far jeg har skrivegleden.
Det er nok fra far jeg har skrivegleden.
Det er liksom fra far jeg har skrivegleden.
Skjønner?