Tapetenwechsel – og litt annet!

Svart, rødt og gult blir dominerende i høst. Jeg skal gi og få og trimme tysken. Og tulle litt rundt med morsomme ord. Som Tapetenwechsel!

Jeg kan lære deg tysk, hvis du vil!
Det er lenge siden jeg signaliserte dette. Det tar form! Når høsten er som gråest i Trysil, her jeg bor, skal jeg lyse opp noen kvelder med gladtysken min. Mer om dette ganske snart.

Moro å lære!
I høst skal jeg perfeksjonere egne tyskkunnskaper en kveld i uka på Folkeuniversitetet i Oslo. Jeg er langt fremme allerede, men gleder meg stort til å spisse og kvesse kunnskapen ytterligere. Det er masse jeg ikke kan!

Nettverk er bra
Har jeg sagt at jeg er medlem her? Joda, er det. German Norwegian Network er et nettverk for unge tyske og norske beslutningstakere fra alle samfunnsområder. Vi møtes til innholdsrike treff to ganger i året. Det er nyttig med kontakter! Også er det hyggelig. I oktober går turen til Berlin.

Tapetenwechsel und Kürbiszeit
Det er noen ord og uttrykk, tider på året og hendelser som tiltaler meg spesielt. Jeg elsker ordet Tapetenwechsel! I Norge sier vi miljøforandring. Javisst, er det sunt å skifte tapeten slik innimellom, se noe annet og puste annen luft. Altså Tapetenwechsel. Gresskar! Nå er det tiden for det. Og jeg elsker gresskar. Kürbis som er det tyske ordet. I Tyskland er dette så stort at vi snakker om Gresskartiden, die Kürbiszeit. Store mengder gresskar i alle fasonger og størrelser på markeder og i butikken. Bare se på bildene! Bildene er fra Essen i Ruhrområdet for noen år siden.

Nå bobler jeg over! Jeg gjør det noen ganger.