Er du klar for Runas gladtyskkurs?

Ønsker du å lære litt enkel tysk eller kanskje børste støvet av gammel kunnskap? På Runas gladtyskkurs har vi det moro på og med tysk, og grunntanken er at vi skal tørre å snakke. Dette er kurset med glimt i øyet!

Jeg ønsker å smitte deg med min språkiver! I november/desember setter jeg opp et kurs i Trysil. Kort frist kanskje, men vi kjører på! Ser du at dette vil du være med på, men det passer bedre på nyåret, så send meg en mail om det. Runas gladtyskkurs kan også settes opp andre steder.

Kurset

Hverdagssituasjoner, småtekster og videosnutter blir kjernen i kurset. Som vi snakker om alle sammen eller to og to. Noen ganger hører dere på meg, andre ganger hører jeg på dere, og noen ganger snakker vi i kor! Noen ganger er poenget å høre tysk for så å gjengi på norsk, andre ganger går vi rett på tysk. Vi skal leke med språket, lære ord og uttrykk, og vi skal drikke kaffe sammen. Også det på tysk!

Hvem passer dette for

Dette er for deg som ønsker en enkel innføring i ferietysk, hobbytysk og hverdagstysk med hovedvekt på å snakke. Jeg legger opp til at du er litt øvet. At du forstår noen ord og uttrykk og kan si noen enkle setninger. Men er du helt blank, så bli med for det!

 • Kanskje er du mye i Tyskland eller ønsker å reise mer til tyskspråklige land?
 • Kanskje hadde du tysk på skolen for mange år siden og vil børste støvet av gammel kunnskap?
 • Kanskje husker du an, auf, hinter, in, neben, über, unter, vor und zwischen, men har aldri brukt preposisjonene i samtale?
 • Kanskje lærer du tysk på skolen nå, men synes det er ”bånn i bøtta” og vil få opp språkgleden?
 • Kanskje har du barn som lærer tysk eller snart skal velge et nytt fremmedspråk? Jeg ønsker at du som forelder skal motivere dine barn til å velge tysk.
 • Alder er ingen grense eller hindring.

Hva er meningen du skal kunne etter disse timene?

Målet mitt er at vi skal tørre å bruke språket, ikke bare lagre det i hodet. Du skal få en rask innføring i ord og uttrykk og hverdagssituasjoner, og etter endt kurs kan du litt mer om dette:

 • Forstå og bruke dagligdagse ord, uttrykk og enkle fraser.
 • Presentere deg selv og andre.
 • Fortelle hvem du er, hva du gjør og hva du liker.
 • Stille og svare på personlige spørsmål om bosted, venner og eiendeler.
 • Delta i enkle samtaler om hverdagsliv, interesser, reise og jobb/skole.

Vi skal jobbe med ”romslige” tema: Jobb, skole, interesser, sport, reise, mat, butikk, shopping, Tyskland, Norge, hverdagslige ord og uttrykk. Har du et spesielt ønske, så meld inn det.

Litteratur: Jeg kommer til å bruke internett, aviser og blader. Jeg støtter meg også til lærebøker, samt bruker mitt kreative hode.

Tid: Seks mandager i tidsrommet 6. november – 11. desember 2017.
Kl. 18-21. Inkl. en halvtime ”Kaffeeklatsch”.

Sted: I lokalene til Campus Trysil. Velkomstsenteret, Trysil Turistsenter.

Antall: Minimum 6.

Pris: 1800,- Beløpet innbetales før kurset starter.

Påmelding innen 30. oktober:

Meld deg på ved å fylle inn skjema i linken: https://goo.gl/forms/Kg6SiUo7cJ6zB6i03 

Runa Eggens tyskbakgrunn – kurz & knackig

Jeg har gode forutsetninger for å lære bort gladtysk. Jeg er ikke pedagog på papiret, men jeg har passion! Jeg elsker å plapre tysk. Og det er det som er ”nøkkel til suksess” – å snakke i vei. Jeg har stor glede av språket og vil gjerne dele av egen kunnskap og smitte deg med min tysk-iver!

Jeg har bodd i tyskspråklige land i tre perioder. I Soltau i Tyskland i ett år, i Laax i Sveits i seks måneder og sist i den tyske hansabyen Hamburg i fem år. Jeg har studert tysk på universitetet i Oslo og jeg har alltid hatt jobber hvor jeg har snakket og skrevet mye tysk. Nå er jeg i gang med å kurse meg selv igjen på Folkeuniversitetet i Oslo. For å være best mulig forberedt og skjerpet til egne kurs. Språkkunnskaper må holdes ved like!

Ich freue mich über Deine Anmeldung – jeg gleder meg til å høre fra deg!

Ta kontakt hvis du lurer på noe.