Gladtysk-elevene gir flotte skussmål

Jeg stortrives med gladtysk-konseptet mitt! Har nettopp avsluttet det andre kurset i gladtysk-karrieren, og det ble som jeg hadde håpet. Elevene mine tør og vil!

Poenget med gladtysk er å slippe praten løs. Jeg skyver fysisk grammatikken i en krok og har fokuset på å snakke. Å tørre og åpne munnen og la de tyske glosene få rom til å blomstre. I februar og mars har jeg hatt kurs i Trysil igjen. Åtte deltakere ble med, med ulike bakgrunn. Det var to flere enn i runde en. Alle kunne litt, og vi hadde det ganske enkelt veldig moro!

Alltid en plan i bunnen

Jeg møter til hver kurskveld med en god plan. Jeg planlegger nøye og har struktur. Ja, er vel litt tysk i så måte, men slik blir de timene vi er sammen godt brukt. Plan og struktur er bra, men det er også viktig å ha en ledig tone, og pause med kaffe og litt å bite i sørger jeg også for.

Les mer om hva Gladtysk trinn 1 går ut på.

Hva sier deltakerne

Jeg ba om noen setninger fra deltakerne siste kurskveld. Se her hva fem av dem sier:

– Det har vært et meget morsomt og lærerikt kurs. Runa har tryllet fram igjen «glemte» gloser og vi har kastet oss ut i tysk dialog. For meg har dette vært utrolig morsomt. Runa er en sprudlende fantastisk kursleder. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

– Et behagelig språkkurs der grammatikk ikke ble prioritert. Få, men engasjerte, deltagere som i utgangspunktet var på ca samme nivå. Riktig og viktig at det å snakke var viktigst.

– Man tør å slippe seg løs med Runa. God lærdom i en hyggelig atmosfære! Det er moro å lære tysk av Runa.

– Dette har vært et lærerikt, morsomt og givende gladtysk-kurs! Gammel lærdom kommer opp i dagen igjen. Tusen takk. Mine beste anbefalinger!

– Inspirerende kursleder som lærte oss å slippe oss fri. Det vil si tørre å prate uten å tenke så mye på grammatikken, lære nyttige ord til bruk i besøk i Tyskland, og som vi får bruk for i kontakt med tyskere i Trysil.

Bilde:

Deltakere i runde to av gladtysk i Trysil.  Fra venstre Bjørn Odden, Frank Robert Lund, Runa Eggen (meg), Leif Lorentsen, Liv Ljosland Karlsen og Bjørg Tellefsen. Guri Sanaker, Bjarte Wigdel og Ingunn Heien Solberg deltok også på kurset, men var forhindret å delta siste kurskveld.

Flere kurs på gang

Jeg planlegger flere kurs. Er du interessert, ta kontakt. Jeg tibyr også skreddersydde opplegg for grupper/bedrifter.

Just do it! Joda, funker å si på tysk og det!